Penitentiaire inrichtingen

CLB levert beveiligingssystemen op maat. Samen met u gaan we na welk systeem, welke samenstelling van systemen of welke producten het beste aansluiten op uw vraag. Dankzij de flexibiliteit van onze systemen zorgen wij ervoor dat de werking van de apparatuur volledig is toegespitst op uw situatie.

Voor het beschermen van mensen die regelmatig blootstaan aan bedreigende situaties biedt unicare® verschillende mogelijkheden om in geval van nood draadloos alarm te slaan. Tot de mogelijkheden van persoonsalarmering behoren onder andere de Bodyguard, de WMG en de Adept Messenger. Met één druk op de knop kan vanaf elke locatie alarm worden gemaakt.

Het unicare® systeem ontvangt meldingen van (mogelijke) calamiteiten. Meldingen kunnen automatisch (bijvoorbeeld door een brandmeldcentrale) of handmatig (bijvoorbeeld door een glasbreukmelder) worden gegenereerd. Unicare® zorgt er vervolgens voor dat er binnen korte tijd een bepaald aantal personen locatie aanwezig is om de nodige hulp te verlenen.

Een systeem voor toegangscontrole zorgt ervoor dat u bepaalt wie, waar en op welk moment toegang heeft en onder welke voorwaarden. In de praktijk betekent dit vaak dat er bij de toegang tot bepaalde ruimtes een kaartlezer en videocamera wordt gemonteerd.