Beveiliging

CLB levert meerdere oplossingen voor het beveiligen van gebouwen en objecten. Verschillende disciplines van beveiligen kunnen met unicare® eenvoudig worden geïntegreerd: in- en uitbraak, branddetectie, videobewaking, objectbeveiliging en toegangscontrole. Door de continue bewaking van dit systeem kan maximale betrouwbaarheid worden gegarandeerd.

Onze oplossingen worden veel toegepast binnen justitie, musea, bedrijfspanden, zorginstellingen en psychiatrie.

Branddetectie
Unicare® biedt voor elke situatie een passende oplossing. Rookmelders, ionisatiemelders en handmelders worden veelvuldig ingezet zodat er tijdig alarm geslagen kan worden bij een beginnende brand. De alarmmeldingen komen bij de centrale post binnen, waardoor er direct hulp ingeschakeld kan worden.

Inbraakbeveiliging
Het treffen van preventieve maatregelen is de meest effectieve en snelle oplossing om ongewenst bezoek af te schrikken. Unicare® beschermt gebouwen  tegen inbraak  door het toepassen van bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreukmelders en camerabewaking/cameratoezicht (CCTV). Door het toepassen van een harddiskrecorder kunnen beelden van camera’s worden opgenomen en later worden terug bekeken.

Toegangscontrole
Een systeem voor toegangscontrole zorgt ervoor dat u bepaalt wie, waar en op welk moment toegang heeft tot uw pand en onder welke voorwaarden. Afhankelijk van de autorisatie van de toegangspas worden deuren al dan niet geopend voor bezoekers of medewerkers. Daarnaast is het ook mogelijk om een registratie bij te houden waardoor het inzichtelijk is wie wanneer in welke ruimte aanwezig is geweest. Toegangscontrole is ook een effectief middel voor een efficiënt beheer van crisissituaties die kunnen ontstaan bij evacuaties als gevolg van een brand of een noodtoestand. Er is te allen tijde inzicht in het aantal aanwezigen in het gebouw.

Objectbeveiliging
Unicare® biedt ook een oplossing voor het beveiligen van objecten, zoals schilderijen, beelden en vitrinekasten. CLB heeft een bewegingsmelder die speciaal voor kunstobjectbeveiliging is ontwikkeld. Deze melder werkt draadloos, onzichtbaar en op basis van trillingsgevoeligheid. Alle bewegingen van het object worden gedetecteerd.