Draadloze communicatie

Unicare® biedt een veelheid aan oplossingen aan op het gebied van draadloze communicatie. Of het nu gaat om een draadloos verpleegoproepsysteem voor een project met tijdelijke huisvesting, een complete DECT-installatie voor draadloze telefonie of een draadloze oplossing voor persoonsalarmering, unicare® biedt elke mogelijkheid.

CLB levert draadloze communicatiesystemen op maat. Samen met u gaan we na welk systeem, welke samenstelling van systemen of welke producten het beste aansluiten op uw vraag. Dankzij de flexibiliteit van onze systemen zorgen wij ervoor dat ook de werking van de apparatuur volledig is toegespitst op uw situatie. 

Draadloze communicatie heeft veel voordelen:

Mobiliteit: De technologie van draadloze communicatie laat mobiliteit toe. Veel van de systemen zijn dan ook vanaf iedere mogelijke locatie te bedienen en te beheren

Ontbreken van bekabeling: Door het ontbreken van bekabeling is elk systeem snel en tegen relatief lage kosten te installeren

• Zeer geschikt voor tijdelijke situaties (zoals renovatieprojecten)

• Eenvoudig te integreren met reeds aanwezige systemen. Door hun flexibiliteit zijn aanpassingen en/of uitbreidingen eenvoudig en snel uit te voeren.

Binnen het concept draadloze communicatie zijn diverse draadloze oplossingen denkbaar. Om u een beeld te geven, volgt hieronder een kleine selectie:

• Draadloos verpleegoproepsysteem

Het unicare® draadloos verpleegoproepsysteem bevat alle mogelijke verpleegoproepfuncties. Naast de (bed)wandmodule waarmee de patiënt vanuit het bed de verpleging of verzorging op kan roepen, zijn er ook draadloze halszenders leverbaar die binnen het gehele dekkingsgebied te gebruiken zijn. Bekabeling is alleen noodzakelijk voor de centrale apparatuur.

• Draadloze telefonie (DECT/GSM/WVOIP)

Om mobiele medewerkers op een efficiënte manier overal bereikbaar te maken, kan aan draadloze telefonie gedacht worden. Unicare® biedt een variëteit aan compacte, veelzijdige handsets voor draadloze, digitale telefonie met mogelijkheden voor het verzenden van berichten. CLB heeft een modern, draadloos telefoontoestel in haar productrange dat beschikt over een ingebouwde pager.

• Personen Zoek Installatie

Dit lokale systeem maakt het mogelijk personen, in het bezit van een pager, op te roepen.

• Draadloze persoonsalarmering

Voor het beschermen van personen die regelmatig blootstaan aan bedreigende situaties, biedt unicare® verschillende mogelijkheden om in geval van nood draadloos alarm te maken. Tot de mogelijkheden behoren de Bodyguard, de Adept Messager Alarm en het draadloos telefoontoestel met alarmfunctie. Met één druk op de knop kan, vanaf elke locatie alarm worden gemaakt.

Uitbreidbaar met unicare® concepten

Door de modulaire opbouw kunnen unicare® draadloze oplossingen eenvoudig worden geïntegreerd met systemen of producten van andere unicare® concepten. Zo is bijvoorbeeld een koppeling mogelijk met een systeem voor persoonsalarmering, calamiteitenoproep of gebouwbeheer.