Dynamische Zorgdomotica

De zorg verandert en CLB verandert met u mee! De scheiding tussen intra-, extra- en transmurale zorg is aan het vervagen. Daarentegen is de scheiding tussen zorg en wonen juist belangrijker geworden. Hoe kunt u als zorgorganisatie op deze veranderende markt inspelen en iedereen voorzien van een systeem dat van toegevoegde waarde is?

CLB helpt u bij het vinden van het juiste dynamische zorgdomoticasysteem waarbij de beste invulling gegeven wordt aan de zorgvragen van vandaag en de toekomst.

Wij leveren en integreren zowel oplossingen van eigen merk als merkvreemde producten. Om in te spelen op het grote aanbod van producten en systemen, heeft CLB een platform ontwikkeld waarin producten en systemen, ongeacht merk, gekoppeld kunnen worden en met elkaar kunnen communiceren en functioneren: Uni-Control 2.0.

Totale ontzorging

Onze missie is u te ontzorgen door u te voorzien van een veilig en betrouwbaar systeem tegen de laagste zorgkosten. Dit systeem optimaliseert het aantal gewenste meldingen en reduceert het aantal ongewenste meldingen.

Zorgverleners zitten vaak met specifieke klantvragen terwijl de uiteindelijke cliëntbehoefte niet goed wordt geanalyseerd. Het verkenningstraject is daarom een belangrijk traject: welke melding wilt u wanneer ontvangen van welke cliënt? Een cliënt mag bijvoorbeeld wel de kamer af, maar het is niet wenselijk dat hij naar de keuken gaat en de koelkast opent. Er moet dus enkel een alarm gegenereerd worden als die cliënt de kamer verlaat én de koelkast opent. Wij noemen dit het tweedeurenbeleid. CLB is van mening dat deze cliëntbehoeften niet generiek, maar specifiek ingevuld moeten geworden.

Er wordt dus geen standaard systeem meer aangeboden, maar er wordt een pakket aan functionaliteiten geboden die de zorgverlener zelf voor een bepaalde cliënt kan aan- of uitzetten. De oplossing verandert mee met de behoefte van uw cliënt. Daarbij is een flexibele opvolging van de alarmmelding mogelijk, overdag gaat een melding bijvoorbeeld naar de buren of familie, terwijl de melding ’s nachts naar de zorgprofessional gaat. Dynamische zorgdomotica noemen wij dat.

Akoestische Bewaking 3e Generatie

Het reduceren van het aantal ongewenste alarmen wordt dus behaald door de zorgvraag goed inzichtelijk te krijgen. Daarnaast kan Akoestische Bewaking 3e generatie (AB3) alarmen herkennen. Hierdoor kunnen geluiden zoals praten, muziek, stromend water en wasmachines, uitgefilterd worden en dus niet getoond worden.

Laagste kosten

De kosten worden minimaal gehouden door het op de juiste manier inzetten van het systeem waarbij zo min mogelijk ongewenste alarmen verwerkt hoeven te worden. Hierdoor kan de zorgprofessional efficiënt ingezet worden om te zorgen. Door het dynamisch en flexibel inzetten van de benodigde oplossing bij een cliënt of bewoner worden alleen de kosten gemaakt die noodzakelijk zijn. De klant kan zelf deze oplossingen configureren, waardoor de kosten voor aanpassingen nihil zijn.

Voor de dynamische zorgdomoticaoplossing is een CLB beheerplatform ontwikkeld. Dit beheerplatform “omarmt” de drie belangrijkste onderdelen van het dynamische zorgdomoticaconcept; melden, verwerken en afleveren.

Dynamische zorgdomotica

Melden

Voor alle type alarmen kunnen wij geschikte oplossingen leveren; onder andere verpleegoproep, akoestische bewaking, in/uit bed, in/uit (bad)kamer, vallen, epilepsie, dwalen, inactiviteit en onrust in bed. De oplossingen kunnen zowel bekabeld als draadloos geleverd worden en kunnen per cliënt of bewoner geactiveerd worden.

Bedraad VOS

Bedraad VOS

Draadloos VOS

Draadloos VOS

Persoonsalarmering

Persoons-
alarmering

Sensoren

Sensoren

Zorghorloge

Zorg-
horloge

AB3

AB3

VB3

VB3 

 

 

 

         

Verwerken

De melding die gemaakt wordt door uw cliënt of bewoner wordt verwerkt in het beheerplatform. De zorgmedewerker kan zelf aanpassingen maken in het systeem. Dit wordt mogelijk gemaakt door de eenvoudige beheersoftware Uni-Control 2.0. Hierin kunnen alarmen per cliënt en/of bewoner geactiveerd of gedeactiveerd worden. Ook kan de opvolging hier geregeld worden. Hierin wordt geconfigureerd waar de alarmen afgeleverd moeten worden.

Afleveren

Het afleveren van de alarmen kan op verschillende manieren; op vaste verwerkingsstations (bijvoorbeeld Uni-Control 2.0) en op mobiele handsets (WiFi handsets, smartphones, DECTs). Het is ook mogelijk om afhankelijkheden te programmeren. Hierdoor kan bijvoorbeeld de (wijk)verpleging alleen toegang krijgen tot een kamer als er een alarm is gemaakt.

Koppelingen

Om de dynamische zorgoplossing compleet te maken kan er een koppeling gemaakt worden met alle andere randapparatuur, zoals (draadloze) toegangscontrole, camerabewaking en persoonsbeveiliging. Deze oplossingen worden ook in Uni-Control 2.0 beheerd.

Wij adviseren u graag over de beste oplossing voor uw instelling en cliënten en/of bewoners. Uiteraard staat CLB voor u klaar als u nog een slag verder wilt gaan in de beheeropties en volledige ontzorging. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan facturatie- en reparatiediensten. Onze oplossingen worden zowel aangeboden op basis van koop als op basis van een leaseconstructie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.