Persoonsalarmering

Persoonlijke veiligheid speelt in de dagelijkse werkomgeving een steeds grotere rol. Het risico te worden geconfronteerd met agressief gedrag of levensbedreigende situaties veroorzaakt een onveilig gevoel bij werknemers. Een goede oplossing is om de werknemers te laten beschikken over de mogelijkheid alarm te maken. Collega’s en/of hulpverleners kunnen op deze manier ter assistentie worden opgeroepen.

Eén druk op de knop is genoeg om assistentie op te roepen. Door de mogelijkheid van plaatsbepaling van de persoon in nood, vindt alarmopvolging snel en efficiënt plaats. Doordat de apparatuur continu wordt bewaakt, is het systeem betrouwbaar.

CLB levert systemen voor persoonsalarmering op maat. Samen met u gaan we na welk systeem, welke samenstelling van systemen of welke producten het beste aansluiten op uw vraag. Dankzij de flexibiliteit van onze systemen zorgen wij ervoor dat de werking van de apparatuur volledig is toegespitst op uw situatie.

Een systeem voor persoonsalarmering is een goede keuze voor werkomgevingen waar optimale beveiliging en bereikbaarheid zijn vereist. Hierbij kan gedacht worden aan gevangenissen, ziekenhuizen, asielzoekerscentra, TBS klinieken, politiebureaus en industriële omgevingen waar mensen veel alleen werken.

Om alarm te kunnen maken, kan het personeel worden uitgerust met één van de vele soorten alarmunits, waaronder een Bodyguard, de WMG (Wifi-Messenger), een Adept Messager of een draadloos telefoontoestel (DECT) met alarmfunctie. Met deze toestellen is de persoonsgebonden noodhulpknop binnen handbereik. Unicare® biedt uitgebreide oplossingen voor persoonsalarmering met plaatsbepaling en ontvangstbevestiging, maar ook eenvoudige systemen, waar deze opties niet noodzakelijk zijn. Zo is er voor elke situatie een passende oplossing.

• Met en zonder plaatsbepaling
Door het aanbrengen van zogenaamde locatiezenders, is het mogelijk de positie van de alarmgever in nood vast te stellen.

• Met en zonder ontvangstbevestiging
Unicare® kan de garantie bieden dat een alarmoproep ook daadwerkelijk wordt opgevolgd. De maker van een alarm wordt een bericht terug gestuurd dat het alarm is ontvangen c.q. wordt doorgestuurd. De gebruiker heeft zo de zekerheid dat hulp onderweg is.