VB3

Visuele Bewaking 3e generatie maakt (welzijns)detectie mogelijk op basis van beeld, beweging en geluid. Activiteit wordt gesignaliseerd, geanalyseerd en geïnterpreteerd op basis van de instellingen voor het zorgleefpatroon die per cliënt zijn ingesteld. De zeer geavanceerde software die deze detectie mogelijk maakt kan geplaatst worden in combinatie met alle type IP-camera’s. CLB zal u als specialist voorzien van het juiste type camera, waarbij rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld dag/nacht functie en molestbestendigheid.

Visuele Bewaking heeft een evolutie meegemaakt in de afgelopen jaren. Camera’s werden gebruikt voor het visueel bewaken van goederen en personen (Visuele Bewaking 1ste generatie). Later werd hier bewegingsdetectie aan toegevoegd (Visuele Bewaking 2e generatie). Momenteel zijn de technieken zo geavanceerd dat er zeer nauwkeurig gedetecteerd kan worden.

Zo is het mogelijk om in en uit bed, in en uit kamer en in en uit badkamer detectie toe te passen. Deze detectie geeft bijvoorbeeld geen ongewenste melding als er een been of arm uit bed hangt, maar geeft alleen een melding als de persoon ook daadwerkelijk door de deur heen gaat. Het is zelfs zo geavanceerd dat het systeem kan bepalen dat als er iemand in bed ligt en iemand betreedt en verlaat de kamer, dat dit waarschijnlijk een zorgmedewerker is geweest en dan dus geen alarm maakt. Verder is Visuele Bewaking in staat om vallen te detecteren. Daarnaast kan er ook een alarm geactiveerd worden bij onrust in bed of inactiviteit in de kamer.
Visuele Bewaking 3e Generatie kan gecombineerd worden met Akoestische Bewaking 2e of 3e Generatie. Beide worden softwarematig gestuurd en kunnen gebruik maken van dezelfde IP-camera.

De beeldanalyse wordt in de basis alleen gebruikt om nauwkeurige detectie te kunnen doen. Om rekening te houden met de privacy worden in eerste instantie geen beelden getoond bij een alarm. Indien een zorgmedewerker de beelden nodig heeft om een betere analyse te doen, worden geanonimiseerde beelden getoond. Naar wens is het mogelijk om over te schakelen naar gewone beelden.

Met Visuele Bewaking kunt u het aantal gewenste meldingen optimaliseren en het aantal ongewenste alarmen reduceren. Visuele Bewaking is een onderdeel van de dynamische zorgdomotica van CLB en kan gebruikt worden in combinatie met onze andere producten en systemen. Ook deze oplossing kan dynamisch en flexibel ingezet worden in de intra- of extramurale setting. Alarminstellingen en oproepopvolging kunnen gemakkelijk zelf geconfigureerd worden. Wij adviseren u graag voor welke toepassing deze oplossing het beste ingezet kan worden.